KOMIREX Sp.j. z siedzibą w Siemiatyczach działa na rynku od 1990 r. pod kierownictwem właścicieli Panów Mikołaja Korola i Jana Adama Mirończuka.

Nasza firma zajmuje się przetwórstwem runa leśnego, mrożeniem, suszeniem i marynowaniem grzybów, mrożeniem owoców leśnych oraz produkcją przetworów. Przede wszystkim jednak specjalizujemy się w zamrażaniu grzybów leśnych, czarnej jagody oraz żurawiny i borówki w nowoczesnej technologii, stosując ciekły azot. Zakład wyposażony jest również w elektroniczne linie do sortowania i pakowania owoców i grzybów mrożonych.

Rocznie w przedsiębiorstwie przetwarzamy ponad 2500 ton grzybów oraz 3000 ton owoców z ekologicznie czystych terenów Polski. Oferowane przez nas produkty należą do niszowych, lecz najwyższa jakość i szeroki asortyment gwarantuje naszym partnerom sprzedaż przez cały rok. Dzięki nieograniczonym możliwościom transportowym, przechowalniczym, przetwórczym i finansowym stale poszerzamy naszą bazę surowcową i pozyskujemy coraz więcej zarówno dostawców jak i odbiorców.

Dzisiaj KOMIREX Sp.j. jest liderem w segmencie mrożonego runa leśnego – mrożonych grzybów i jagód na krajowym i europejskim rynku i wiodącym producentem grzybów marynowanych i suszonych, a także znaczącym dostawcą do gastronomii.

Prowadzimy produkcję przestrzegając zasady dobrej praktyki produkcyjnej – GMP, dobrej praktyki higienicznej – GHP oraz przepisy dotyczące warunków zdrowotnych żywności i żywienia mając na uwadze bezpieczeństwo, legalność oraz odpowiedzialność wobec Klienta.

Dążymy do uzyskania coraz wyższej jakości swoich produktów poprzez ciągłe doskonalenie sysytemu HACCP opartego na Kodeksie Żywnościowym – Codex Alimentarius oraz ulepszanie wdrożonego i certyfikowanego standardu wg Normy ISO 22000, celem zaspokojenia obecnych i przyszłych potrzeb klientów.

Zapraszamy do współpracy!